Copyright © 2017.
A&A Interior

Dizajn i Razvoj

Pierre Frey - Paris

PIerre Frey

Pierre Frey je francuska, obiteljska firma, utemeljena 1935., te od tada kreira i proizvodi tkanine i tapete u najfinijoj francuskoj tradiciji. Sadrzi veliku kolekciju od 7000 proizvoda u kojoj se osim Pierre Frey proizvoda nalaze i proizvodi brendova Braquenie, Fadini Borghi i Boussac.


Unazad nekoliko godina uvrstili su u svoju kolekciju i tepihe rašene po mjeri, rasvjetu  i namjestaj.
Njihove originalne tkanine i tapete nalaze se u najljepsim, luksuznim pariškim kućama i stanovima.
Najpoznatiji su po svojim prepoznatljivim printevima inspiriranmh imperijalnom Kinom, 18.stoljecem i suvremenom umjetnošću, ali isto tako uvode i odrzive materijale i motive trazene u danasjim modernim kucama.
Svaka kolekcija priča svoju priču. Razlicite tkanine i razliciti materijali spajaju se u jednu cijelinu trudom Patricka Freya i njegovog tima koji ukljucuje vrhunske  dizajnere, te stručne majstore zanata poput vezenja i ručnog oslikavanja koji su danas postali rijetkost.
Ime Pierre Frey cijenjeno je u krugovima kulturnih institucija, vodećih dekoratera i arhitekata , ali i pojedinaca koji teže visokom standardu i odvažnosću u uređenju interijera.
Član je Comite Colberta pod čijim imenom se okupljaju frnacuske luksuzne kuce, te je dio kulturne scene koja promovira francuski art de vivre u svijetu.